pühapäev, 6. juuni 2010

Lapidus võitis BEKO/Vabaetturi noorteturniiri

Tallinnas lõppes MA Vabaetturi korraldatud noorteturniir (peasponsori järgi nimetatud BEKO rahvusvaheliseks noorteturniiriks). Lisaks Eesti paremikule olid võistlemas ka mõned külalised Soomest, Lätist ja Poolast.
Jälgisin põhiliselt U-18 turniiri, millelt ka live-ülekandeid tehti. Tundub, et tehnilisi viperusi oli live-ülekannetes päris palju... alles tänased mängud on lõpuks korrektselt internetis. Ju asjaosalised kommenteerivad täpsemini. Muus osas saab turniiri igati kordaläinuks lugeda.

Tulemuste poole pealt: Jüri Holvason startis nelja järjestikuse võiduga (sh Ottomar Ladva ja Ivan Moltšanovi üle) ning näis, et edasine on vaid vormistamise küsimus. Järgnes ootamatu kaotus soomlasele Jani Ahvenajärvile ning takkaotsa Mark Lapidusele.
Viimases voorus otsustai turniirivõitja saatus partiis Ladva-Lapidus. Ladval oli võiduseis, kuid rängad vead (ilmselt suures ajapuuduses) pidanuks talle isegi kaotuse tooma. Paistab, et lõpus sai Lapidusel küll aeg otsa, kuid et Ladval polnud laual enam materjali, siis oli lõpptulemuseks viik.
1. Lapidus 6 7-st 2. Ahvenajärvi 5,5 3.-4. Holvason, Ladva 5 jt.

Viimases voorus mängisid paeluva partii vanad rivaalid Ottomar Ladva ja Mark Lapidus.





Kommentaare ei ole: