laupäev, 5. juuni 2010

Jan Hus, Martin Luther King ja bakhanaal Tartu Ülikoolis

Jan Hus (ca 1369 - 1415) tuleriidal Pilt: czechmeout.worldpress.com

Tänane Postimehe peauudis teeb kuidagi kurvaks: "Vilets bakalaureusetöö põhjustas ülikoolis tormi" räägib kellestki Edith K.-st, kes tõi mängleva kergusega 15. sajandi algul toimunud Konstanzi kirikukogu 1914. aastasse ning ajas põhjalikult segi Martin Lutheri ja Martin Luther Kingi... Tema bakalaureusetöö loeti viletsaks, ent sooritatuks. Tjah, tuleb välja, et tänapäeva ülikooliharidus pole mitte midagi väärt.
Miks ma sellest maleblogis kirjutan? 1). Kunagi nõuka ajal juhtus nii, et mind ei lastud poliitilistel põhjustel ülikooli ajalugu õppima (ju ma paistsin sisseastumiskomisjonile ketserlike mõtetega ajaloo "valgete laikude" valgustamisel silma... oli Gorbi-aeg.. 1986). Ajalooraamatute lugemine siiani meelishobi, aga diplomit mul pole... Nüüd siis jagatakse diplomeid sellise uskumatu rumalusega silmapaistvatele "noortele spetsialistidele". Oh ajad, oh kombed (Cicero)...
2). Postimehele on jaganud kommentaare ajalootudeng Kristjan Sander.

2 kommentaari:

Simo Runnel ütles ...

See trükiviga, et panna ükskõik millise neljakohalise aastaarvu teiseks numbriks üheksa, võib kergesti sisse tulla ka põhjalike teadmiste korral.

Graf di Örf ütles ...

Aga "mustanahaline kes naelutas teesid" kiriku uksele paneb asja lõplikult paika. Rohkem küsimusi ei ole.