reede, 16. juuli 2010

Ponomarjovilt taas superesitus

Ruslan Ponomarjov Foto: donostiachess.com

Dortmundi turniiril sai teise võidu ukrainlane Ruslan Ponomarjov. Ja seda ei kellegi muu, kui eksmaailmameister Vladimir Kramniku üle! Mäng kulges väga efektselt - Fritz 12 hinnangutele toetudes tegi Ponomarjov üksnes parimaid käike... iseenesest polnud ükski neist mingi üleloomulik löök - tuli "vaid" täpselt variante lugeda.
Hea mulje jättis ka noor vietnamlane Le Quang Liem - partiis Arkadi Naiditšiga sai ta tugeva mänguga suure ülekaalu. Paraku jättis noormees parimad võimalused kasutamata ja piirdus etturivõiduga. Samas tekkis vastasel vastumäng ning Le Quang pidi andma igavest tuld.
Šahrijar Mamedjarov mängis mustadega vanaindias mingit imelikku varianti, kus lipud lähevad vahetusse ning valgel tekib võimalus tasuta liputiival peale tungida. Algul läkski asi ühte väravasse - Peter Leko ülekaal suurenes iga käiguga. Paraku mõned käigud enne ajakontrolli Leko eksis (35.Vc7 asemel oli tugev 35.Vf1, mis võtnuks mustalt vastumängu ning loonuks ähvardusi musta kuningale) ning Mamedjarov pääses veest kuiva nahaga.

1. Ponomarjov 2
2. Mamedjarov 1,5
3. Le Quang 1
4.-6. Kramnik, Naiditš, Leko 0,5





Kommentaare ei ole: