neljapäev, 27. mai 2010

Barejevilt väga huvitav artikkel Kasparovi ja Karpovi teemal


Jevgeni Barejev Foto: Chessbase

Tänases Vene ajalehes Nezavissimaja Gazeta kirjutab suurmeister Jevgeni Barejev ülihuvitava ja faktirohke loo Anatoli Karpovi ja Garri Kasparovi malepoliitilisest tegevusest.

Tõlgin ühe lõigu: "1999. aasta. Las Vegases toimub 2. MM nokautsüsteemis. Sel korral ei andnud FIDE läbirääkimised (Karpoviga) soovitud tulemusi, ja tšempion peab alustama tiitli kaitsmist teisest ringist. Karpov on nördinud ja annab FIDE kohtusse. Lisaks sellele, juba loobunult osalemast, püüab ta Ameerikas igatpidi nurjata 3-miljonilise auhinnafondiga turniiri, kirjutades kirja Nevada osariigi kubernerile palvega tšempionaat ära jätta. Kuuldes sellest, on maletajad lihtsalt nördinud, ja saksa suurmeister Lobron, tõsi küll, paraja auru all olles, ajab Dortmundi turniiri ajal baaris Karpovit taga, püüdes tollele tekitada kergeid kehalisi vigastusi."

3 kommentaari:

Peep ütles ...

Tõeliselt põnev lugemine, mis kinnitab, et male ja intriigid on käsikäes käinud juba ... Mina saan aru, et Kerese alustamisest saati vähemalt.

Märkimist väärib, et artiklis mitmel korral mainitakse väga suurte toetajate loobumist. Samas järgneva perioodi kohta tunnistatakse, et maletajate sissetulekud suurenesid. Keda nad siis enne toetasid? Ehk seega, (male)maailm ei ole päris must ja valge.

Anonüümne ütles ...

Külaotsalt Türgis supertulemus, performance 2700+!

Anonüümne ütles ...

Peab meeldima!

Blogiarhiiv