esmaspäev, 10. mai 2010

Ühe koosoleku protokoll - 2

Jätkan 2008. aasta erakorralise üldkoosoleku protokolli lahkamist.

Päevakord:

1. Koosoleku päevakorra kinnitamine
2. Koosoleku juhataja ja protokollija kinnitamine
3. Koosoleku reglamendi kinnitamine
4. EML juhatuse tagasikutsumine ja uue juhatuse valimine
5. EML põhikirja muutmine üldkoosoleku pädevuse laiendamiseks, lisades punkti 20 lõikele 2 punkt 11 järgnevas sõnastuses: „11.juhatuse otsuste kinnitamine või tühistamine“.

M.Siil: Kohal on 44 klubi 45st. Saame otsustada kõiki küsimusi, ka põhikirja muutmist, mis nõuab 2/3 liikmete osalemist. Valime kõigepealt häältelugemiskomisjoni. Palun kandidaate.

K. Sander: Margus Sööt, Aldur Partasjuk
H. Olde: Külalisi ei saa häältelugemiskomisjoni valida.
K. Sander: Miks ei saa, kus see kirjas on?
H. Olde: Ettepanek valida häältelugemise komisjoni Kersti Kivioja, Igor Krupenski, Ants Prii.
Saalist: Paneme hääletusele kõik 5 kandidaati.
H. Olde: Kas kõik 5 kandidaati on nõus?
A. Partasjuk: Mina taandan ennast.
I. Krupenski: Mina ei taha.
M. Siil: Jäävad K. Kivioja, M. Sööt ja A. Prii. Kes on nende valimisele häältelugemiskomisjoni vastu või erapooletu? Ei ole kedagi. Häältelugemiskomisjon on ühel häälel kinnitatud.

1. Koosoleku päevakorra kinnitamine

H.Olde: Leppisime Eesti Maleliidu presidendi Carmen Kassiga kokku, et mõlemad üldkoosolekul kõnet pidama ei hakka ning üldkoosoleku tehniliste küsimuste läbiviimiseni juhin koosolekut maleliidu poolt mina.
- - - (pikk jutt, mida saate lugeda, kui klikite siin
)

K. Sander: Protesteerin kategooriliselt. Põhikirja järgi on viiel klubil õigus korraldada üldkoosolek küsimustes, mida nad peavad ise vajalikuks. Juhatust on õigus tagasi kutsuda, kui ta on rikkunud põhikirja ja seadust. Juhatus on korduvalt rikkunud põhikirja ja meil on õigus nõuda juhatuse tagasikutsumise otsustamist. On täiesti õiguslikult vale mitte päevakorda arutlusele võtta.

Kommentaar: Kristjan Sander on Tartu Ülikooli Maleklubi esindaja ja kuna tema protest oli kantud protokolli, siis pidanuks TÜMK ka pöörduma kohtu poole. Kohtusse anti maleliit aga Viljandi MS poolt, mille esindaja Gert Elmaste allpoololevat sõnavõttu ei pidanud kohus protestimiseks ning kaebus jäi rahuldamata.

Maleliidu saidile ei olnud tolleks ajaks koosoleku protokolli veel ilmunud (ilmselt meie malejuhtide täiesti teadlik taktikaline samm?) ning tõenäoliselt hoidsid nad hinge kinni, kas TÜMK annab asja kohtusse või teeb seda Vabaettur, Viljandi MS, Narva Maletäht või keegi teine…

M. Siil: K. Sander on MTÜ seaduses mõned kohad jälle kahe silma vahele jätnud. Üldkoosolek võib otsustada, kas võtta päevakord vastu või mitte.

I. Nei: Kes on koosoleku juhataja, muidu läheb laadaks.

H. Olde: Praegu ei saa juhatajat valida, kui päevakorda pole kinnitatud. Kuni päevakorra kinnitamiseni ja üldkoosoleku juhataja valimiseni juhin koosoleku EML juhatuse esimehena mina.

A. Prii: Palun selgitada ka hääletamise korda.

K. Sander: EML on kahetsusväärsel kombel olnud aastaid mässitud kohtuvaidlustesse. Kui EML keeldub isegi hääletamast juhatuse tagasikutsumise üle, siis kindlasti vaidlustame selle kohtus. Meil ei jää muud üle. Seega palume, et toimuks hääletus.

O. Gogin: Mul on kogemus sarnaste asjade lahendamisest volikogudes. Ma ütlen, et ei saa keelduda nende küsimuste arutamisest. Kui üldkoosolek otsustab, et keeldub arutamast küsimusi, siis on meil õigus kutsuda kokku oma üldkoosolek oma küsimuste arutamiseks.

A. Prii: Olen ka Jõgeva volikogu esimees. Päevakorra hääletamine selleks ongi, et kui päevakorda ei kinnitata, siis seda pole ja tuleb laiali minna.

G. Elmaste: Mina tahaksin südamest näha, et me räägime rahulikult maleasjad selgeks. Oleme emotsionaalsed inimesed ja püüame igasuguseid meetodeid kasutada. Olen ka Viljandi volikogu liige ja Invaspordi liidu liige ja kunagi ei ole sellist kammi, et lähme vaidlema mingite juriidiliste küsimuste üle.

M. Siil: Päevakorda ei saa muuta, kuna üks klubi on puudu. Seetõttu ei tohi me päevakorra projekti muuta.

H. Olde: Praegu hääletame, kas kinnitame või ei kinnita päevakorra projekti. Kes on poolt, et kinnitada päevakorra projekt?

I. Krupenski: Palun salajast hääletust.

H. Olde: Seletab salajase hääletuse protseduuri.
Sedelil on kaks varianti, kas kinnitada päevakorra projekt või mitte kinnitada projekt. Mis ei sobi, see tõmmake maha. Kui on mõlemad maha tõmmatud või mõlemad alles jäetud, siis on sedel kehtetu.

Vaheaeg hääletussedelite trükkimiseks ja hääletusprotseduuri läbiviimiseks.

M. Sööt: Tähelepanek hääletusprotsessi kohta. Jagati sedelid välja ja pandi linnukesed klubide nimede ette. Pärast, kui paberid tagasi võeti, ei pannud keegi linnukesi klubide nimede ette, kellelt sedelid on tagasi saadud. Me ju ei tea, mitu koopiat võis igal klubil sellest sedelist olla. Kutsun hääletusprotsessi uuesti korraldama.

Ettepanek ei leidnud vastukaja.

Häältelugemise komisjoni liige M. Sööt teeb teatavaks päevakorra projekti üle toimunud hääletuse tulemused.

M. Sööt: Hääled jagunesid nii:
rikutud sedeleid: 5
mitte kinnitada EML üldkoosoleku päevakorra projekti 23 häält,
kinnitada EML üldkoosoleku päevakorra projekt 16 häält:
Välja anti 44 sedelit.

Otsus: mitte kinnitada EMLi erakorralise üldkoosoleku päevakorda.

H. Olde: Üldkoosolek otsustas mitte kinnitada päevakorra projekti. Kuna ei osale kõiki EMLi liikmeks olevaid klubisid, puudub 1 klubi, siis uut päevakorda kinnitada ei saa. Seega on üldkoosoleku ametlik osa lõppenud.

Üldkoosoleku juhtijad: H.Olde
M. Siil

Üldkoosoleku protokollija: T. Raig

Nonii. Ongi kõik. Nüüd saab igaüks ise mõelda, kas selline juhtimisstiil on normaalne või on õiglane opositsiooni nõudmine EML juhatuse tagasikutsumiseks.

Tuletame veel meelde, et
1). paljudel maleklubidel (sh Võru MK-l) on kätte saamata 2009.a. noortespordi raha, mis Hendrik Olde isikliku lubaduse kohaselt pidanuks vähemalt Võru MK-le laekuma 2009. aasta augustikuus. Möödas on 9 (üheksa) kuud – kui kaua veel tuleb oodata?
2). Eesti Maleliidu otsese tegevuse tulemusel on täielikult ruineeritud Viljandi Maleseltsi tegevus. Suured tänusõnad muidugi Marko Siilile – maleliidu juristile.
Ka see inetu lugu väärib lähemat avalikustamist.

3). Eesti maletajad olid EML otsesel süül 2010. aastal üle kolme kuu ilma FIDE reitinguteta (1.jaanuar – 7. aprill) ning seetõttu ei pääsenud suurmeister Kaido Külaots mängima Euroopa meistrivõistlustele ja Tatjana Fomina seenioride EM-ile. Mõlemile oli see aasta tähtsaimaks individuaalseks võistluseks, mille tarbeks oli ostetud lennukipiletid või tasutud hotelli eest (Fomina 7000 krooni, Külaots 11000 krooni).
Ka teised välismaal mänginud Eesti maletajad pidid tasuma kõrgendatud osavõtumakse jne.

Kommentaare ei ole:

Blogiarhiiv