reede, 21. mai 2010

Ehlvestile viik ja võit

USA meistrivõistlustel St Louisis sai Jaan Ehlvest 6. ja 7.voorus 1,5 punkti ning jõudis 50%-le. Põhivõitlus käis muidugi nelja esimese koha pärast, kes hakkavad mängima play-offe turniiri võitja selgitamiseks.
Suhteliselt rahumeelse viigi tegid Aleksander Oništšuk ja Juri Šulman - kõik arusaadav, sest viik viis nad mõlemad 4 parema sekka. Seevastu Gata Kamski ja Hikaru Nakamura pidid üle elama raske lahingu vastavalt Aleksander Šabalovi ja Larry Christianseniga. Kamskile ja Nakamurale piisanuks viigist, vastased pidid kindlasti võitu üritama.
Kamski ei märganud pika variandi lõpus taganemist 22...Og6, mille järel valgel polnud kasu äratõmbetulest... Kamski jäi vähemviguriga, kuid kogus end kiiresti ja leidis variandi, kus ta noppis lõpuks oda eest 3 etturit. Ka edaspidi kaitses ta end hiilgavalt ning ajapuuduses ei leidnud Šabalov paremat, kui viiki pakkuda.
Nakamura mäng mustadega oli taas kõike muud kui soliidne (Anand: Nakamura vist ei oskagi soliidselt mängida) - Christiansen sai selge paremuse, kuid Nakamura erakordne visadus tõi talle ka seekord viigi ja koha esinelikus.
Homme mängivad seega 4 meest playoffe - ülejäänud peaks vist lihtsalt jätkama turniiri tavapärasel moel ning selgitama välja paremusjärjestuse 5.kohast allpool.
Ehlvest teenis 7.voorus võidu India päritolu Vinay Bhati üle. Jaanil oli kogu aeg väike, aga selge paremus. Ratsude lõppmängus võitis ta lõpuks etturi ja viis oma vabaetturi lippu.





Kommentaare ei ole:

Blogiarhiiv