neljapäev, 27. mai 2010

Maksuamet nõuab Carmen Kassi firma pankrotti

Carmen Kass Sofias, jälgimas MM-matši Foto: Chessvibes
Tänane Postimehe majandusportaal E24 kirjutab: Maksuamet nõuab riigile 26,5 miljonit krooni maksuraha võlgu oleva Q Vara pankrotti. Ettevõttel on lisaks võlgadele esitama viis majandusdeklaratsiooni.

33 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

miks see poliitika tegemine nii isuäratav on?

Ülar Lauk ütles ...

P....a? Kuidas see uudis p....aga seotud on? Puhas majandusuudis.

Anonüümne ütles ...

ja mis on majandusuudisel malega pistmist?

Anonüümne ütles ...

äkki on kangelanna miskitpidi malega seotud?

Anonüümne ütles ...

Olgem ausad: oligi juba kuidagi imelikult vaikseks jäänud! Ja ka Kristjan pole enam kaua aega oma küsimusi esitanud. Igav on!

Ülar Lauk ütles ...

Poolteist aastat tagasi küsisin Kassilt, et kuidas läheb Q Varal. Kass: "Ei maksa kõike uskuda, mida ajakirjanduses kirjutatakse". Tõepoolest, ei maksa.

Anonüümne ütles ...

Mis selles Maleliidu juhatuse tümitamises ikka nii väga põnevat on. Kõigile ju juba selge mis selle motivatsioon on ja kust initsiatiiv tuleb.

Anonüümne ütles ...

Kas kellelgi on siis infot, kui suur osa Q Varast Kassile kuulub? Varem oli mingi marginaalne osa. Mängiti lihtsalt nimega (nagu üks teine organisatsioongi).

Teine külg, et paha jah, kui maksud maksmata jäetakse ja selle asemel malet toetatakse. Viimases ei saa Q Vara vist küll süüdistada?!

Ülar Lauk ütles ...

2009.a. alguses oli Q Varal järgmine olukord: kohustuste maht seisuga 7.01.2009 on kokku 351 475 645.87 krooni (millele lisanduvad käendusnõuded), mis jaguneb järgmiselt:
a) võlad pankadele 127 743 602 krooni.
b) võlad hankijatele 21 994 316.87 krooni (s.h maksuamet).
c) võlad investoritele 186 737 727 krooni.
d) saneerimislaen 15 000 000 krooni.

Novaator Invest nõudis Q Varalt 108 miljonit krooni, aga kohtu arvates ei suutnud nõuet tõendada.

Äripäev 26.06.2009: Täna avaldatud kohtumääruses seisis, et saneerimisnõustajad Ene Ahas ja Katrin Prükk kärpisid Carmen Kassi ning Jürgen Järviku ühisfirma Novaator Investi 108 miljoni kroonise põhinõude 52,5 miljonile kroonile, kuid ei teavitanud neid sellest.
Seetõttu ei saanud Novaator Invest ka oma nõuet õigeaegselt tõendada ega vastuväiteid esitada.
Ehkki saneerimisnõustajad said kohtunikult pragada, kohus Novaator Investi hilisemaid avaldusi ega kaebusi arvesse ei võtnud ning luges nõude ebaselgeks, mis andis põhjuse saneerimismenetluse lõpetamiseks.

Aga kõike ei maksa muidugi uskuda, mida ajakirjandus kirjutab.

Anonüümne ütles ...

Kuna Q Varal maksud maksmata, siis sellepärast ongi riik vähendanud male finantseerimist? Või mis oli selle majandusuudise mõte?

Kass & Kompanii võtsid suure eesmärgi nimel riskid ja jäid ajutiselt ka võlgadesse. Nüüd on kõik võlad klubide ees likvideeritud, aga möla ikka jätkub.

Anonüümne ütles ...

Ja ikkagi on Q Vara ja male sama seotud kui siga ja kägu. Või tahab Ülar vihjata, et Carmenil on raha otsas?! Kui mingi laen tagasi jääb saamata, ei ole see veel vaesuse märk.

Muud seost malega sellest uudisest ei paista.

Anonüümne ütles ...

Kas härrased ei leia, et Ülar võib oma blogis kirjutada täpselt selliseid lugusid, mida ise heaks arvab? Täiesti vaba mees.
Mina olen küll poolt, et see blogi olemas on.

Anonüümne ütles ...

Õige, vaba mees vabal maal. Võiks veel lisada mõne artikli k-erakonna tegemistest kah!

Ülar Lauk ütles ...

No Võru Maleklubil on ka otsene seos Kass & Kompanii tegemistega. Nimelt võtsid Kass & Kompanii Võru Maleklubilt ligi aastaks ajaks ilma luba küsimata laenu. Oleks nagu põhjust iriseda küll.
Kas Kass & Kompanii lubavad nüüd selge sõnaga, et edaspidi noortespordi rahasid ei laenata ilma asjaosaliste klubide loata?

Anonüümne ütles ...

Kas Viljandi Maleselts on oma "laenu" Maleliidule tasunud?

Anonüümne ütles ...

www.tehnopol.ee:

"Uudised
Tehnopol toob maailmakonverentsi Tallinnasse
25.05.2010
Täna selgus Koreas toimunud hääletuse tulemusena, et 2012. aasta Rahvusvahelise Teadusparkide Assotsiatsiooni (IASP) maailmakonverents toimub Tallinnas. Konverentsile oodatakse ligi 800 teadusparkide juhti erinevatest riikidest.

Lõuna-Koreas Daejeonis toimuval IASP 2010. aasta maailmakonverentsil valisid IASPi liikmeparkide esindajad järgmise konverentsi toimumiskoha. Korraldajaks kandideerisid Tallinna Tehnoloogiapark Tehnopol ja Venemaal Nizhny Novgorodis asuv JSC Tehnoloogiapark.

Hääletuse tulemusena osutus ülekaalukalt võitjaks Tehnopol, tuues maineka konverentsi esimest korda Ida-Euroopa piirkonda."

Imelikud inimesed, milleks neil seda tarvis on? Jälle meie riigi raha kulutama. Vahe ainult selles, et neile annab raha majanduministeerium aga tuleb see ikka ühest katlast. Ja kindel, et antakse.

Anonüümne ütles ...

Muidugi võib Ülar oma blogis kõigest kirjutada, ka majandusest. Siiski ootan ma Vaatlejalt maleuudiseid ja majandusuudiseid loen Äripäevast. Selline kontekstist väljakistud uudisel on siiski nn. poliitiline maik juures. Majandusuudiseid eelistan vastava ala spetside käest, poliitilisi mänge mängivad poliitikud omakorda palju osavamalt ning nende alade inimeste malekommentaare ei pea ma millekski, samas ka vastupidi. Iga kingsepp jäägu oma liistude juurde.

Ülar Lauk ütles ...

Anonüümne kirjutaja 21.16: majandusuudise ongi kirjutanud oma ala spetsialistid E24-st.
Mina lihtsalt tunnen tagasihoidlikult rõõmu selle üle, et meie malepresident ja tema südamesõbrad on maast leidnud 351 miljonit krooni.

Anonüümne ütles ...

Miks siis plagieerida?

Anonüümne ütles ...

Ülar paistab uskuvat, et see 351 miljonit istub kellegi taskus. Võiks tõesti male juurde jääda

Ülar Lauk ütles ...

Kuidagi rumalavõitu kriitikud on siia sattunud. Plagieerimist on siin kõige vähem. Ja 351 miljoni kohta arvan ma, et võlg on võõra oma. Selliseid pankrotimeistreid-tüngategijaid ma ei austa ja maleliidu eesotsas näha ei taha.

Anonüümne ütles ...

Pinnu ja palgi nägemise lugu, aga seda ju selgeks ei vaidle.

Anonüümne ütles ...

See 351 miljonit koosneb suures osas õhust, mis seoses masuga kinnisvara hindadest välja pumbati. Q Vara pole ainuke kelle arendustest õhk välja pumbati. Küll aga üks suuremaid. See aga näitab rohkem arendajate lollust: suur tükk ajab suu lõhki.

Ja lõpuks: Q Vara juhatusest pole keegi maleliidu eesotsas olnud. Q Vara oli lihtsalt üks Novaator Investi investeeringutest, mis läks vett vedama.

See et Novaator Invest nüüd otsustas maleliitu toetada näitab ainult nende tõsist soovi malet toetada, kuna samas oleks nad võinud ka nendest võlgadest oma käed puhtaks pühkida, aga ometi nad seda ei teinud.

Anonüümne ütles ...

Kui suurest toetussummast käib maleliidu puhul jutt? Miksipärast pole seda seni avalikustatud.

Ülar Lauk ütles ...

Ok, ega ma pole kunagi Kassi verd ihanud.. lihtsalt niisama arendasin põnevat teemat. Lootuses, et keegi teab midagi huvitavat pajatada. Asjatu vaev... :D
Natuke nadi lugu ju, kui firmat arendades tekivad sellised mullid, et järsku ühel hetkel tahavad pangad ja investorid saada mingeid täiesti üüratuid sumamsid.

Anonüümne ütles ...

Miks sa Q Vara ja Carmen Kassi vahele võrdusmärgi julged panna?

Ülar Lauk ütles ...

See ole küll naljakas kui ma paneks võrdusmärgi Kassi ja Q Vara vahele. Minu teada Q Vara pole teinud modellikarjääri...

Marek Kolk ütles ...

Uhh, mis äge vestul käib siin anonüümsete ja ühe Ülari vahel.

Indrek ütles ...

Ei näe põhjust miks seda lugu siin blogis olla ei võiks. Erablogis kirjutab autor millest tahab ja Maleliidu presidenti puudutav lugu ei ole ka päris maleväline. Maleblogi ei pea olema ainult partiianalüüsid: vaadake kasvõi Susan Polgari blogi - ka tema ei vaata malepoliitikast kaarega mööda.

Ülari isiklikku seisukohta, et ta Maleliidu presidenti sellel postil näha ei taha, pole mõtet kah talle pahaks panna. Isiklikult olen küll absoluutselt teistpidisel arvamusel. Karmen Kass on üldse üks tuntumaid eestlasi ja suurepärane Eesti suursaadik maailmas. Ka on Kassil jätkuv huvi male vastu. Võrreldes paljude teiste alaliitudega, kus eesotsas on tegevpoliitikud, siis ma arvan, et Eesti male võib oma esindaja üle küll uhkust tunda.

Anonüümne ütles ...

samas võivad tegevpoliitikud ka mitte-olümpialadele pool milli hankida http://sport.delfi.ee/news/varia/muu/article.php?id=28952431

Indrek ütles ...

Jah, Sven Sester on Turniiribridžiliidule kahtlemata hea president. Muide, Sester on ka ise bridžis Eesti koondislane.

Anonüümne ütles ...

Ja mida on Kass üldse Eesti male heaks teinud? Kui väidetakse, et ta on kulutanud oma isiklikku raha mingite maleasjade peale, siis võiks ju rahvale selgitada - mille peale ja kui palju konkreetselt. Praegu on mingi udujutt 1 miljonist, mis 2 aastat hiljem muutus 350000 krooniks. Mismoodi see raamatupidamises kajastub, on samuti selgusetu.
Nüüd siis on ta kaelani sees Q Vara pankrotiskandaalis. Kui keegi väidab, et tema on kõigest heausklik investor, siis on mu vastus - ha-ha-haa, vilets huumor.
Oma rahvusvahelise imago mängis ta samuti täielikult maha, kui toetas Danailovi Euroopa maleliidu juhi kandidatuuri. Danailov on liiga skandaalne tüüp selleks, et leida suuremat toetust.
Aga Kassi kohta paistab kehtivat nii kohaliku äri, kui ka rahvusvahelisel areenil vanasõna: ütle, kes on su sõbrad ja ma ütlen, kes sa oled.

Anonüümne ütles ...

Paluks kommenteerida väidet, et Kass on kaelani sees Q Vara pankroti protsessis!

Blogiarhiiv