laupäev, 1. mai 2010

Vaatleja on tagasi

2005. aasta suvel alustasin maleteemalise blogiga Vaatleja. Tegemist oli esimese pääsukesega Eesti vahepeal juba päris kirjuks läinud maleblogide reas. Eelkõige oli tollal eesmärgiks oma malelise taseme tõstmine - võtsin ülesandeks iga päev analüüsida mänge käimasolevatelt turniiridelt ning seeläbi ennast maleliselt harida.
Kaugemaks eesmärgiks oli rahvusvahelise meistri tiitlini jõudmine. Töö tasus end ära, sest 2006-07 täitsin kolmel korral (lisaks juba 2003 täidetud ühele normile) IM-i normi ning 2007. aasta lõpul omistati FIDE poolt mulle IM-tiitel.
Päris sõltumatu häälekandja see ei olnud, sest üsna varsti sõlmisin kokkuleppe ka Eesti Maleliiduga, et blogi hakkab vahendama maleuudiseid meilt ja mujalt maleliidu rahalisel toel.
Lugejaid kogunes üllatavalt palju - hetkel pole noorte ja vihaste Vaadeldajate blogi klikkide arv veel nii kõrgeks tõusnud.
Kahjuks muutus blog-city keskkond tasuliseks ning ka maleliidu juhtoinaga kiskusid suhted keeruliseks ning ühel heal päeval tuli teade, et maleliit ei ole enam huvitatud kommentaariveeru Vaatleja olemasolust. Lõin käega ning 2005-08 internetis olnud Vaatleja on praeguseks ajalugu...
Eelmisel aastal liitusin Vaadeldaja blogijate seltskonnaga, kuid elu näitas, et sellises kollektiivmajandis ei pruugi iga indiviid end hästi tunda. Iga kord, kui keegi mainis mind kui Vaadeldaja tiimi liiget, tundus see mulle kuidagi tobe. Olen kogu elu pidanud lugu ilusast eesti keelest, aga nüüd järsku ... "vaadeldaja". Kui siia lisada mõnede anonüümsete sõimajate ning staarblogija T. solvangud, siis küpseski viimastel nädalatel otsus uuesti alustada Vaatlejaga.
Millised on nüüd uue Vaatleja-2010 eesmärgid? Ikka samad - omaenda malelise taseme arendamine ning maleajaveebinduse mitmekesistamine. Seekord täiesti sõltumatult.

Kommentaare ei ole:

Blogiarhiiv