teisipäev, 4. mai 2010

Mõned küsimused maleliidu juhatusele

Täna ilmus Eesti Maleliidu ajaveebis Hendrik Olde kirjutatud "Aruanded, võlgnevused ja mittesihipäraselt kasutatud raha".

Mul oleks alustuseks maleliidu juhatusele paar küsimust.

1). Kultuurkapitalilt on saadud raha 2010. aasta nädalalõpusarja läbiviimiseks 10000 krooni. Miks ei ole selle aasta nädalalõpusarjast veel midagi kuulda?

2). Kultuurkapitalilt on 2010.a. maleolümpial osalemiseks saadud 55000 krooni - link1 ja link2 Miks räägib maleliidu juhatus sellest, et maleolümpiale jääb rahapuudusel (?) sõitmata? Maleolümpial teatavasti pole vaja maksta majutuse ja toitlustuse eest (see on korraldajate kulul).

Ma ei hakka kommenteerima maleliidu ja Kultuuriministeeriumi vahelisi suhteid, kuid ütleks paar sõna H.Olde väite kohta, et 2008.a. toimus "võimuvõitluse algus".

Hr Olde, otsusele, et EML juhatusele tuleb avaldada umbusaldust, jõudsid 5 klubi esindajad 2008.a. sügisel Tartus toimunud AVRO-38 mälestusturniiri ajal (seega ligi aasta hiljem, kui Sa väidad). Ei mina, ega ka mõne teise klubi esindajad ei ole kunagi pretendeerinud sellele, et ise maleliidus "võim võtta".

Probleemid, mis ajendasid mind avaldama umbusaldust, kerkisid üles 2007. aastal. 

1). Hendrik Olde andis katteta lubadusi seoses Eesti võistkonna ettevalmistusega Euroopa meistrivõistlusteks. Pärast Eesti 2007 a mv-te lõppu teatas ta selge sõnaga, et iga võistleja malelise ettevalmistuse toetuseks annab maleliit 10000 krooni. Lubadus jäi täitmata. Võrumaa kultuurkapitalist sai maleliit 12000 krooni, mis olid ette nähtud minu ja Meelis Kanepi võistlemiseks Soomes Heart of Finlandil. Käisime seal ära - minu kulud kaeti, kuid Meelisele eraldatud raha lubas hr. Olde tagastada Võrumaa kultuurkapitalile. Siiani on teadmata, kas maleliit tagastas selle summa või ei.

2). Maleliidu juhatus otsustas Euroopa mv-tele saata pooliku võistkonna (ilma varumeheta), mis tegi eduka esinemise sisuliselt võimatuks. Meelis Kanep, kes nõudis varumehe lisamist ning sellest ei taganenud, jäeti üldse koondisest välja (ta oli muide 2007.a. Eesti meister).

3). 2007.a. komandeeris Eesti Maleliit Eesti noortekoondise treenerina vähemalt kahel korral Saksamaal elava maletreeneri Leonid Rogovoy. Kuna selle mehe kvalifikatsioonis tekkisid nii mul kui mitmel teisel tema tööd näinud mehel kahtlused, siis esitasin Eesti Maleliidule saadetud kirjas küsimuse, kas maleliit küsis temalt CV-d. Vastust pole ma siiani saanud. Küll aga kutsuti mind välja Eesti Maleliidu juhatuse koosolekule, kus hr. Olde sõimas mind sõna otseses mõttes umbes pool tundi, jättes vastamata kõigile mu esitatud küsimustele.

Kommentaare ei ole:

Blogiarhiiv