esmaspäev, 10. mai 2010

Ühe koosoleku protokoll -1

Vahepeal juhiti mu tähelepanu sellele, et maleliidu dokumentide registrisse on juba küllaltki ammu lisatud 2008.a. erakorralise üldkoosoleku protokoll. Mäletan, et seda sai ikka pikki kuid oodatud ja vähemalt mina seda ei jõudnudki ära oodata. Pdf-versioon on igatahes Marek Kolgi poolt loodud 13.märtsil 2009 st enam kui 3 kuud pärast üldkoosolekut. Kaua tehtud - kaunikene. Ja asumegi sellega tutvuma.

Eesti Maleliidu (EML) üldkoosoleku protokoll

Aeg: 06.12.2008
Koht: Tallinn, Paul Kerese nimeline Malemaja (Vene 29)

Algus: 10.27
Lõpp: 11.25

Üldkoosolekut juhtisid kuni päevakorra kinnitamise otsustamiseni Hendrik Olde ja Marko Siil.
Üldkoosolekut protokollis kuni päevakorra kinnitamise otsustamiseni Tanel Raig.

Üldkoosolekul esindatud EML liikmed:
1.Saku Maleklubi;
2. Võru Maleklubi;
3. Keila Maleklubi;
4. Akadeemiline Maleselts;
5. Põlva Male-Kabeklubi;
6. Pärnu Maleklubi;
7. MTÜ Viljandi Maleselts;
8. SK Pärnumaa Maleklubi;
9. Valgamaa maleklubi „Helme“;
10. Spordiklubi Reval-Sport;
11. Paul Kerese Maleklubi;
12. Kadrioru Maleklubi;
13. Maleklubi Olympic;
14. Sillamäe Spordiklubi Kalev;
15. Valga Maleklubi;
16. Avatud Spordi- ja Kultuuriselts;
17. MTÜ ABC Chess Maleklubi;
18. SK Maletäht;
19. Hiiumaa Maleklubi;
20. Tartu Ülikooli Maleklubi;
21. Rakvere Maleklubi;
22. Maleklubi Avesta;
23. Paldiski Maleklubi ;
24. Spordiklubi Illi;
25. Lasnamäe Noorte Maleklubi;
26. Saue Male-Kabeklubi;
27. Haapsalu Maleklubi;
28. Kaido Külaotsa Malekool;
29. SK Valge Ratsu;
30. Male- ja Spordiklubi Kasmar;
31. Saaremaa Maleklubi;
32. SK Rapla Maleklubi
33. MTÜ „Vabaettur“
34. Tõnu Truusi Malekoolkond;
35. Maleklubi Šahh ja Garde;
36. Maleklubi Email Klubi;
37. Järva Noorte Maleklubi;
38. Jana Airapetjani Noorte Maleklubi;
39. SK Diagonaal;
40. Tallinna Reaalkooli SK;
41. MTÜ Caissa Maleklubi;
42. Maardu Maleklubi;
43. Tartu Spordiselts "Kalev";
44. Narva Maleklubi Kaissa;

Külalised: Urmas Randma, Michel Zdankevitch, Anto Kasak, Tatjana Fomina, Kaspar Kaugija, Kelli Juhkental, Margus Sööt, Aleksander Veingold, Viktor Kass, Riho Liiva, Tanel Raig, L.Kafanova, Aldur Partasjuk, Juri Jakovlev, Jana Airapetjan, Carmen Kass.

Kommentaar: Kui võrrelda seda nimekirja Maleliidu ametliku nimekirjaga http://www.maleliit.ee/modules.php?name=Maakonnad&k=1 , siis on seal kirjas ka Paikuse Maleselts Caissa (Aare Külaots) ja SK Tallinna Vesi (Urmas Randma), mis nagu kohapeal selgus, olid enne üldkoosolekut EML-ist välja visatud.

Ettepanek: Edaspidi üldkoosoleku protokollidesse märkida ka inimeste nimed, kes klubidest kohal on.
Kommentaar: Miks? Praegu esindasid 5 inimest Hendrik Olde, Margit Brokko-Olde, Grigori Airapetjan, Marko Siil ja A. R. volituste alusel tervelt 18 või 19 klubi, kes kõik hääletasid siis hiljem üldkoosoleku päevakorra kinnitamise vastu. Kas nad olid saanud selleks volitused? Kahtlen sügavalt. Nii selgub, et 13-14 passiivset klubi andsid heausklikult oma hääled viiele inimesele, kes siis kuritarvitasid Hendrik Olde taktikepi all neid volitusi.
Muide – pöörake tähelepanu sellisele hääletajale nagu Grigori Airapetjan. Üldkoosolekul hääletas ta Maleklubi Šahh ja Garde, Jana Airapetjani Noorte MK (Jana A. oli ise „külaline“) ja Avatud Spordi- Ja Kultuuriseltsi häältega. Ta oli (on) kõigi nende klubide juhatustes, kummalisel kombel muutuvad nende mittetulundusühingute, maleklubide, maleakadeemiate ja seltside nimed aeg-ajalt (ärimehed aeg-ajalt lasevad vana firma pankrotti ning alustavad samalaadse nimega ettevõtetega nullist, mis siis maksuameti rõõmuks jälle omakorda pankrotti lähevad…). Tema nimel on veel vähemalt kaks maleklubi (Noorte Maleklubi Ararat ja Grigori Airapetjani Malealgkooli Selts), mis ei ole maleliidu liikmed, kuid võetakse ilmselt tagataskust välja, kui selleks vajadus tekib.

Kultuuriministeeriumis ja ajakirjanduses on siiani püsinud arusaamatus – miks ei võeta Hendrik Oldet maha, kui rahulolematuid on nii palju? Loodan, et siin on nüüd must-valgel kirjas, kuidas toimib praeguse maleliidu juhatuse valitsemismehhanism. Kena oleks, kui järgmisele üldkoosolekule, mis toimub juba sel, 2010. a-l,
tuleks kohale ka Kultuuriministeeriumi esindaja.

(jätkub)

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hea töö, Ülar!

Marek Kolk ütles ...

Kas pärast neid sõnu julged Aksel Reile silma ka vaadata? Enne tasuks ikka mõelda, mida ütled.

Äkki lisad siia ka ühe ärimehe raha pakkumise katsed enne seda koosolekut?

Palun tõesti mine ja küsi siis ise nende klubide juhtide käest järgi, kas anti volitus ja kas oldi otsusega rahul v mitte, milleks on vaja siia kohbvipaksu pealt ennustama tulla?

Ülar Lauk ütles ...

Kas Hendrik Oldel ja Marko Siilil ei ole talle häbi silma vaadata?
Heameelega räägin. Kes, kellele ja kui palju? Ma üldiselt vist aiman, kellest jutt, aga pigem on see ärimees Olde sõber, kui minu oma.
Marek, ma ei ennusta kohvipaksu pealt. Kui minu antud volitusega oleks midagi taolist korda saadetud, siis oleksin mina küll tundnud justkui mulle oleks näkku löödud.

Anonüümne ütles ...

Marek jälle sa unustad olulise (seaduse nimelt). Ka volikirjad peavad olema üldkoosoleku protokolli lisana olemas ja kättesaadavad kõigile liikmetele. Paraku..... neid volikirju ei näe ilmselt keegi peale passatimehe

Marek Kolk ütles ...

Juriidika juriidikaks, ma mõtlen siinkohal sisu. Ma ei näe ka teatud teiste klubide volikirju, mõni neist oleks eriti huvitav.

Ülar, kui sa aru ei saa, et oma endise treeneri mõtlemisvõimes ei kahelda ... siis ma ei saa aru.
Mina olen ometi palju noorem kui sina ja peaks nendes küsimustes rohelisem olema.

See selleks, ma tahaks rohkem faktilist materjali näha, kui arvamuskülge ...

Ülar Lauk ütles ...

Marek, kohendasin Su soovi kohaselt teksti. Aga kui hakata järele mõtlema, siis peaksin ma H.O. ja M.S.-i peale veelgi suuremat pahameelt tundma, et nad niimoodi mu endise treeneriga käitusid.

Anonüümne ütles ...

Nii rohkem repliigi korras, et ülalmainitud viis tegelast esindasid siis ainult 18-19 klubi. Aga enamuse saavutamiseks oli vaja vähemalt 23 klubi toetust. Järelikult on peale ülesloetletud pahade ju veel teisi pahasid. Aga neid sa ei taha nimetada?

Ülar Lauk ütles ...

Ei taha.

Anonüümne ütles ...

Olge nüüd mormaalsed ainuke huvitav teave oli see, et meil on niipalju maleklubisi kohtadel. Aga kuidagi loll on seda teada saada teineteise mustamisest. Ma ei tea taguge siis realis ninad viltu või tehke mats, et see, kes võidab sellel õigus (võitjate üle kohut ei mõisteta)või saage kokku ja proovige ikka lahendus leida palun palun palun. Ülinöme on vaadata kõrvalt, eriti võhikul kes alles huvitub malest kui tarkade mängust. Selge see, et male mänguna pole lepimise kunst aga võiksite väljaspool seda ikkagi proovida. Parimat lootes Ohmu

Blogiarhiiv